Cadillac klub Česká republika

Autosalon Brno 2005

1959 Cadillac na brněnském Autosalonu

2. - 9. června 2005

Nemůžu začít jinak, než velkým poděkováním Pavlu Čáslavovi. Byl to on, který stál u zrodu a v průběhu se staral o celou americkou účast na letošním brněnském Autosalonu. A nás nevýslovně těší, že si na pomoc přizval právě nás.

Brněnský Autosalon patří k jedné z největších akcí tohoto druhu ve střední (a prý i ve východní) Evropě. Jeho branami prošlo na 140 tisíc návštěvníků a drtivá většina z nich označila naší expozici za úplně naprosto nejlepší na celém výstavišti. *) A není se vůbec čemu divit. Čtveřice corvette a pětice cadillaců hravě přehrávala veškeré své konkurenty a nám nezbývalo, než se donekonečna dmout pýchou.

*) Tento údaj vychází z našeho průzkumu a může se mírně lišit od údajů jiných průzkumů. :-)

A abych dokázal, že nepřeháním, tak přidám pár typických rysů našich návštěvníků, kteří se shrocovali u nízkých zábran bránících nekontrolovatelné expanzi mezi exkluzivní exponáty:

Od věci nejsou ani typické dotazy a typické, mírně stylizované odpovědi:

Ale dost rozptylování, už je čas na zúčastněná auta, mezi kterými byste našli:

1954 Cadillac Sixty Fleetwood

1954 Cadillac Sixty Fleetwood 1954 Cadillac Sixty Fleetwood

1959 Cadillac Coupe de Ville

1959 Cadillac Coupe de Ville

1959 Cadillac Series 75

1959 Cadillac Series 75 1959 Cadillac Series 75

1959 Cadillac Series 63

1959 Cadillac Series 63 1959 Cadillac Series 63

1969 Cadillac de Ville Convertible

1969 Cadillac de Ville Convertible

1975 Chevrolet Corvette

1975 Chevrolet Corvette 1975 Chevrolet Corvette

1977 Chevrolet Corvette

1977 Chevrolet Corvette 1977 Chevrolet Corvette 1977 Chevrolet Corvette

1988 Chevrolet Corvette

1988 Chevrolet Corvette 1988 Chevrolet Corvette

1989 Chevrolet Corvette

1989 Chevrolet Corvette 1989 Chevrolet Corvette

Tož rovnou se podíváme i na další fotky, když už se nám to tak pěkně rozjelo:

Fotky z našeho stánku

Náš stánek Cadillac a Corvette Náš stánek Cadillac a Corvette Náš stánek Cadillac a Corvette Náš stánek Cadillac a Corvette Náš stánek Cadillac a Corvette Náš stánek Cadillac a Corvette Náš stánek Cadillac a Corvette Náš stánek Cadillac a Corvette Náš stánek Cadillac a Corvette Náš stánek Cadillac a Corvette Náš stánek Cadillac a Corvette Náš stánek Cadillac a Corvette Náš stánek Cadillac a Corvette Náš stánek Cadillac a Corvette Náš stánek Cadillac a Corvette Náš stánek Cadillac a Corvette Náš stánek Cadillac a Corvette Náš stánek Cadillac a Corvette Náš stánek Cadillac a Corvette Náš stánek Cadillac a Corvette Náš stánek Cadillac a Corvette Náš stánek Cadillac a Corvette Náš stánek Cadillac a Corvette Náš stánek Cadillac a Corvette

Ostatní auta na Autosalonu

Opel Cadillac STS Cadillac SRX Cadillac CTS Cadillac STS Cadillac XLR Chevrolet Formule Tank Rinspeed Dodge Motorka Motorka Chrysler Crossfire Chrysler 300C Volvo Santana Volha Mercedes SL Nissan Suzuki Swift Porsche GT Stánek Porsche Motor Alfa Romeo Thunderbold Interiér Tříkolka

Hostesky na Autosalonu

Hummer Chrysler Mercedes-Benz Hyundai Hyundai Volvo Opel Chevrolet Suzuki Mini Alfa Romeo

Co říct na závěr? Že už se těšíme na další výstavu! Americké klasiky měly úspěch a snad se nám podařilo převést na tu správnou víru i další, dosud neposkvrněné duše a vnést mezi prostý lid alespoň základní osvětu. Té není nikdy dost.

Jan Sedláček

PS: Osm zápisků z Autosalonu najdete i na našem Blogu Cadillac klubu ČR. Přesněji tady: první, druhý, třetí, čtvrtý, pátý, šestý, sedmý a osmý.

Naše akce 2005

Nahoru

(c) 2005-2016 Cadillac klub Česká republikawww.cadillac.czcadillac@cadillac.cz

Cadillac klub na ČR Facebooku, USMotors - magazín nejen o amerických autech

 

Stránky provozuje spolek Cadillac klub Česká republika, z. s. Cadillac klub Česká republika není provozován společností Generals Motors LLC ani jinými jejími spolupracujícími subjekty. Tyto stránky nejsou provozovány společností Generals Motors LLC ani jinými jejími spolupracujícími subjekty. Slova "Cadillac" jsou použita pouze k identifikaci stránek a produktů, a neznamenají příbuzenství nebo souvislost s výrobcem, nebo prodejci této značky. Všechny ostatní obchodní značky a jména jsou majetkem jejich vlastníků a jsou použity pouze k identifikaci produktů, a neoznačují nějaké příbuzenství nebo spojitost mezi stránkami a majitelem obchodní značky. Tyto stránky jsou určené pouze k informaci pro členy a příznivce Cadillac klubu Česká republika. Informace na těchto stránkách vyjadřují názory individuálních osob, které nemají odpovědnost za použití těchto informací.