Cadillac klub Česká republika

Autoshow 2005

8. října

Rok se sešel s rokem a máme za sebou další ročník pražské výstavy automobilů Autoshow 2005. Opět se konala ve fučíkárně a my jsme opět nemohli chybět. A to nejenom proto že jsme měli možnost několik vozů z našeho klubu předvést na volné ploše před sjezdovým palácem, ale i proto abychom se seznámili s novinkami, které pro nás jednotlivé automobilky přichystaly. Bohužel se projevil problém této výstavy, a to že zde vystavují většinou prodejci. Vidět to bylo na velikosti jednotlivých stánků i na prezentaci vozů a potažmo i na velmi malé účasti hostesek. Trochu vybočovala Škoda, která měla pronajaté celé střední křídlo Sjezdového paláce. Škoda že předvedla pouze vozy, které vídáme na našich silnicích. Jako zpestření byl vystaven jen Yeti, ke kterému jste však mohli jít nejblíže tak na dva metry. Ještě že to trochu zachránily dvě pohledné Yetice. Mezi novinkami ostatních automobilek byly představeny Renault Clio, Suzuki Vitara a třeba Hyundai Coupe.

Autoshow je vždy spojena s dalšími doprovodnými akcemi. Pro mne osobně asi nejzajímavější je Car & Audio Show. Opět mu byly vyhrazeny prostory Křižíkova pavilonu. Drnčející okna, ohlušující basy, mlha, neony a stroboskopy mají něco do sebe. Jednou ze zajímavostí bylo i měření akustického tlaku reprosoustav, a tak si každý mohl prověřit, co v jeho aparatuře vězí. Spousta instalací bylo velmi pohledných, a tak se opět ukázalo, že české ručičky jsou šikovné a když chtějí, dokáží dělat pěkné a funkční věci. Jako obvykle byla v jednom z Křižíkových pavilonů výstava Zbraně a střelivo. Bohužel přijde mi, že tato výstava má upadající tendenci. Vystavovatelů bylo tolik, že byste je spočítali na ruce pracovníka s cirkulárkou, a to je určitě škoda. Pamatuji si tuto výstavu v lepší kondici.

Na otevřené ploše pod sjezďákem bylo místo určené pro tuning. Sjel se zde vcelku slušný počet více či méně podařených vytuněnců a bylo se na co koukat. Některé kousky byly opravdu exkluzivní a stálo zato je vidět.

Trochu jsem byl zklamán z akce off-road a truck trial. Z tereňáků, které se měly představit na volné ploše, jsem neviděl ani jednoho a dva, ano slovy dva trucky, z toho jedna V3S a jedna T148 mi nepřišly jako něco, o čem se muselo psát na upoutávkách. Možná jsem měl smůlu a přišel jsem v nevhodnou dobu, ale která doba je lepší než sobotní odpoledne?

Takže závěrečné shrnutí: někdo, kdo si chce pořídit nový automobil a nechce obíhat všechny autosalony, si určitě přišel na své, ale pokud jste chtěli něco více, musíte si asi počkat na Brno.

Autoshow Autoshow Autoshow Autoshow Autoshow Autoshow Autoshow Autoshow Autoshow Autoshow Autoshow Autoshow Autoshow Autoshow Autoshow Autoshow Autoshow Autoshow Autoshow Autoshow Autoshow Autoshow Autoshow Autoshow Autoshow Autoshow Autoshow Autoshow Autoshow Autoshow Autoshow Autoshow Autoshow Autoshow Autoshow

GRG

Naše akce 2005

Nahoru

(c) 2005-2016 Cadillac klub Česká republikawww.cadillac.czcadillac@cadillac.cz

Cadillac klub na ČR Facebooku, USMotors - magazín nejen o amerických autech

 

Stránky provozuje spolek Cadillac klub Česká republika, z. s. Cadillac klub Česká republika není provozován společností Generals Motors LLC ani jinými jejími spolupracujícími subjekty. Tyto stránky nejsou provozovány společností Generals Motors LLC ani jinými jejími spolupracujícími subjekty. Slova "Cadillac" jsou použita pouze k identifikaci stránek a produktů, a neznamenají příbuzenství nebo souvislost s výrobcem, nebo prodejci této značky. Všechny ostatní obchodní značky a jména jsou majetkem jejich vlastníků a jsou použity pouze k identifikaci produktů, a neoznačují nějaké příbuzenství nebo spojitost mezi stránkami a majitelem obchodní značky. Tyto stránky jsou určené pouze k informaci pro členy a příznivce Cadillac klubu Česká republika. Informace na těchto stránkách vyjadřují názory individuálních osob, které nemají odpovědnost za použití těchto informací.