Cadillac klub Česká republika

Oprava zadního brzdiče

1988 Cadillac Seville Elegante

Při kontrole vozidla jsem objevil únik brzdové kapaliny na zadní nápravě v pravém brzdiči. Po demontáži jsme zjistili vadné břitové těsnění v samotném pístounu, odkud docházelo k drobnému úniku a to jen díky vysokému tlaku, který má na svědomí kompresor posilovače.

Tento vůz není osazen klasickým podtlakovým posilovačem, ale kompresorem spolu s jednotkou ABS na všechna kola.

Celkový stav brzdového systému byl vzhledem ke stáří automobilu velmi dobrý, trubky jsou kvalitně zinkovány a tak nejevily žádné zjevné poškození, což nás mile překvapilo. Tak i gumové prvky na tom byly opravdu perfektně.

Dle servisního manuálu jsme provedli demontáž a osazení pístounu novým setem na přetěsnění. Ze servisního Builetinu roku 1988 jsme se dozvěděli, že k této závadě na vozech typu Seville a Eldorado v letech 1986 až 1988 opravdu docházelo, a celý problém Cadillac vyřešil jiným profilem těsnění.

Odvzdušnění tohoto systému je vskutku perfektní, není zapotřebí neustálého našlapávání, ale otočením klíčku do pohotovostní pozice provede kompresor natlakování brzdové soustavy a vzduch přetlačí až na kraje brzdového systému, kde ho pomocí odvzdušňovacího uzávěru vypustíte.

těsnění a nákres pístoun

Marek Doubrava

1988 Cadillac Seville Elegante

Nahoru

(c) 2005-2016 Cadillac klub Česká republikawww.cadillac.czcadillac@cadillac.cz

Cadillac klub na ČR Facebooku, USMotors - magazín nejen o amerických autech

 

Stránky provozuje spolek Cadillac klub Česká republika, z. s. Cadillac klub Česká republika není provozován společností Generals Motors LLC ani jinými jejími spolupracujícími subjekty. Tyto stránky nejsou provozovány společností Generals Motors LLC ani jinými jejími spolupracujícími subjekty. Slova "Cadillac" jsou použita pouze k identifikaci stránek a produktů, a neznamenají příbuzenství nebo souvislost s výrobcem, nebo prodejci této značky. Všechny ostatní obchodní značky a jména jsou majetkem jejich vlastníků a jsou použity pouze k identifikaci produktů, a neoznačují nějaké příbuzenství nebo spojitost mezi stránkami a majitelem obchodní značky. Tyto stránky jsou určené pouze k informaci pro členy a příznivce Cadillac klubu Česká republika. Informace na těchto stránkách vyjadřují názory individuálních osob, které nemají odpovědnost za použití těchto informací.