Cadillac klub Česká republika

Drag link - spojovací tyč řízení

1969 Cadillac De Ville Convertible

Při renovaci vozidla, respektive jeho podvozkové skupiny, jsme narazili na závadu v podobě volných kulových čepů. Jistě, s takovou poruchou se setkáte na každém jetém vozidle, a tak vás nemůže překvapit. Jdete do krámu s náhradními díly a zakoupíte nové...

Tak to jde u běžných vozů, ale u veteránů to tak není. Zvláště pak u veteránů, které se vyráběly na jiném kontinentu. Ve specializovaných obchodech samozřejmě seženete běžné díly řízení, které podléhají běžnému poškození, a dokonce si můžete vybrat, zda koupíte díl originální, nebo z aftermarketu. Ale spojovací tyče řízení již tak běžné nejsou, a tak se na vozy, které již dávno nejsou v sériové výrobě, takové díly po určité době přestanou vyrábět. Nepomůže vám ani fakt, že znáte objednací kód, protože když není, tak není.

A tedy nezbylo nic jiného, než se vrhnout do samotné repase a volný kulový čep nechat opravit. Něco málo pátrání a telefonátů a vše se zdařilo. Po úspěšné operaci ztratilo řízení syndrom lodního kormidla a vrátila se mu ta správná Cadillacoidní provozní vůle, která Ameriku dělá Amerikou.

Drag link Původní kulový čep Repasovaný kulový čep

Marek Doubrava

1969 Cadillac De Ville Convertible

Nahoru

(c) 2005-2016 Cadillac klub Česká republikawww.cadillac.czcadillac@cadillac.cz

Cadillac klub na ČR Facebooku, USMotors - magazín nejen o amerických autech

 

Stránky provozuje spolek Cadillac klub Česká republika, z. s. Cadillac klub Česká republika není provozován společností Generals Motors LLC ani jinými jejími spolupracujícími subjekty. Tyto stránky nejsou provozovány společností Generals Motors LLC ani jinými jejími spolupracujícími subjekty. Slova "Cadillac" jsou použita pouze k identifikaci stránek a produktů, a neznamenají příbuzenství nebo souvislost s výrobcem, nebo prodejci této značky. Všechny ostatní obchodní značky a jména jsou majetkem jejich vlastníků a jsou použity pouze k identifikaci produktů, a neoznačují nějaké příbuzenství nebo spojitost mezi stránkami a majitelem obchodní značky. Tyto stránky jsou určené pouze k informaci pro členy a příznivce Cadillac klubu Česká republika. Informace na těchto stránkách vyjadřují názory individuálních osob, které nemají odpovědnost za použití těchto informací.