Cadillac klub Česká republika

Dračí lodě v Berouně

13. září 2008

Pokud byste hledali asociaci, která vám jako první určitě nenaskočí při představě srazu amerik, jsou závody dračích lodí zcela namístě. Nicméně, všechno je v životě jednou poprvé a den prolenošený v kempu u Berounky nakonec nezní vůbec špatně. Pozvánka Ing. Plašila, předsedy spřáteleného ČKMAA, tak našla v našich řadách úrodnou půdu. Do ospalého sobotního rána jsme spanilou jízdou vyrazili z Prahy na Beroun.

Dračí lodě Beroun 2008 Dračí lodě Beroun 2008
Na cestě

Dosud nezmíněnou součástí pozvání byla i možnost postavit vlastní závodní tým a naplno se zapojit do bojů s posádkami ostatních dračích lodí. A přestože naše šance rozhodně nebyly k zahození, po objevení stánku s pečenými kuřaty se týmový duch jaksi vytratil. Tedy, stálý obdiv a úcta patří Mikimu, který by nás do studené vody a mely vesel v mžiku vystrnadil. Ale jak říkám, ten stánek s pečenými kuřaty...

Dračí lodě Beroun 2008 Dračí lodě Beroun 2008
Dračí lodě

Díky času ušetřenému vynecháním rozcvičení, přípravy lodi a samotného závodění se nám naskytla příležitost prozkoumat právě probíhající berounské hrnčířské trhy. Prohlídka se sice během chvíle stala víceméně monotónní, o to více však upustila uzdu fantazii kmenovým členům Cadillac klubu, kterým od vykázání z vyšňořeného centrálního náměstí chybělo jen pověstné berounské ucho.

Dračí lodě Beroun 2008 Dračí lodě Beroun 2008
Na cestě a na zmrzce

Vrátili jsme se tedy k řece, kde již na Zdeňka čekalo jeho ptactvo - letec si se svými kolegy prostě rozumí - a na nás pohled na finálové rozjížďky. Finálových jízd se ale k naší neznalosti jelo asi dvacet. Proto jsme si v zaslouženém klidu stačili do detailů prohlédnout Honzovo nový Dodge RAM, který donedávna dělal parádu v ulicích Los Angeles. Nepopiratelnou praktičnost vozu podtrhují především blyštivá kola a dunivý zvuk musclecarového flowmasteru. Radost pro oko i uši.

Dračí lodě Beroun 2008 Dračí lodě Beroun 2008
Honzův nový Dodge, Zdeněk u vody

Dračí lodě Beroun 2008 Dračí lodě Beroun 2008 Dračí lodě Beroun 2008 Dračí lodě Beroun 2008 Dračí lodě Beroun 2008 Dračí lodě Beroun 2008 Dračí lodě Beroun 2008

Dračí lodě Beroun 2008 Dračí lodě Beroun 2008 Dračí lodě Beroun 2008 Dračí lodě Beroun 2008 Dračí lodě Beroun 2008 Dračí lodě Beroun 2008 Dračí lodě Beroun 2008 Dračí lodě Beroun 2008 Dračí lodě Beroun 2008 Dračí lodě Beroun 2008 Dračí lodě Beroun 2008 Dračí lodě Beroun 2008 Dračí lodě Beroun 2008 Dračí lodě Beroun 2008 Dračí lodě Beroun 2008

Dračí lodě Beroun 2008 Dračí lodě Beroun 2008
Miki a Pavel v diskusi. Vláďa, Pavel, Miki a Honza

Den se pomalu blížil ke konci. Dračí lodě již znaly svého vítěze. A nám nezbylo než se se zapadajícím sluncem v zádech vydat na cestu domů.

Honza Sedláček
Foto: Cadillac klub

Naše akce 2008

Nahoru

(c) 2005-2016 Cadillac klub Česká republikawww.cadillac.czcadillac@cadillac.cz

Cadillac klub na ČR Facebooku, USMotors - magazín nejen o amerických autech

 

Stránky provozuje spolek Cadillac klub Česká republika, z. s. Cadillac klub Česká republika není provozován společností Generals Motors LLC ani jinými jejími spolupracujícími subjekty. Tyto stránky nejsou provozovány společností Generals Motors LLC ani jinými jejími spolupracujícími subjekty. Slova "Cadillac" jsou použita pouze k identifikaci stránek a produktů, a neznamenají příbuzenství nebo souvislost s výrobcem, nebo prodejci této značky. Všechny ostatní obchodní značky a jména jsou majetkem jejich vlastníků a jsou použity pouze k identifikaci produktů, a neoznačují nějaké příbuzenství nebo spojitost mezi stránkami a majitelem obchodní značky. Tyto stránky jsou určené pouze k informaci pro členy a příznivce Cadillac klubu Česká republika. Informace na těchto stránkách vyjadřují názory individuálních osob, které nemají odpovědnost za použití těchto informací.