Cadillac klub Česká republika

Chomutov 2005

25. června

Před nedávnem nás oslovil Clasic Cars Club, jestli bychom se nechtěli přijet podívat na jejich sraz pořádaný ve městě Chomutově. Samozřejmě že jsme souhlasili, a tak jsme se v brzkém sobotním ránu vydali směr Chomutov. Cesta ubíhala poměrně rychle a brzy se na obzoru objevily vrcholky Krušných hor a elektrárenské komíny.

Dorazili jsme na chomutovské náměstí jako první a po seznámení s organizátory a malé snídani jsme se vydali dále do kempu Kamencové jezero. Zde proběhla registrace a vyčkávali jsme na příjezd ostatních účastníků. Auta se sjela opravdu rozmanitá. Od starých Octavii, přes Simky a různé Fordy, Tatru 603, Triumph, Camaro až po skupinku amerických vozů Cobra.

Chevroler SSR Cobry Pavel a 1969 Cadillac de Ville Convertible Oběd Vyjíždíme na chomutovské náměstí Spanilá jízda byla víc než spanilá

Kolem 11. hodiny se vydala kolona do Chomutova na náměstí Jana Žižky. Zde byl pro účastníky a návštěvníky připraven rozmanitý program. Jízda zručnosti, pojídání pizzy na čas, mažoretky nebo možnost vyzkoušet si střelbu z kuličkové flinty.

Ve 13 hodin začalo trochu krápat a tak jsme se vydali najít nějaký vhodný přístřešek na ochranu před deštěm. Jako nejlepší se nám jevila krytá zahrádka u jedné restaurace, a tak jsme spojili příjemné s užitečným. Všem nám již kručelo v břiše, a tak jsme si objednali obídek, na kterém jsme si skvěle pochutnali.

Pája s Jájou v kabriu Tatra po slalomu Olda a 1979 Cadillac Eldorado na startu slalomu Zátiší podél náměstí Holkám déšt nevadil Na place

Po kafíčku a zmrzlinovém pohárku jsme se vrátili ke svým vozům a to právě včas. Po vystoupení dětských mažoretek byl totiž odjezd na Červený Hrádek, což je velice pěkný zámeček nedaleko Jirkova. Kolona asi 40 rozličných vozidel budila pozornost a byla jistě pro místní obyvatele příjemným zpestřením sobotního nudného odpoledne. My jsme se ale vůbec nenudili, prohlédli jsme si zámeček, který patřil slavné rodině Hohenlohe, která ho vlastnila až do konfiskace po druhé světové válce, neboť spolupracovala s nacisty. Zámek se neslavně proslavil i tím, že v něm byl ukut plán na obsazení sudet. Nyní zámek patří obci a ta se snaží obnovit ho do původní krásy, neboť za éry komunismu byl nejprve ponechán na pospas osudu a poté neodborně a necitelně předělán na léčebnu dlouhodobě nemocných. Pomalu se do něj vracejí i umělecká díla, která byla rozstrkána téměř po celé republice.

Po krátkém odpočinku na prosluněné zámecké zahradě se účastníci rozdělili na dvě skupiny. Jedni jeli vyzkoušet, co jejich vozítka umějí na letištní ploše připravené pro sprinty. Druhá, ta pohodlnější (a samozřejmě my) se vydala zpět do kempu, kde již čekala v zahradní restauraci obsluha ochotná splnit naše gurmánské choutky. K dispozici bylo prasátko, které se již od rána jen tak povalovalo na grilu, a společnost mu dělaly steaky a klobásky. (Ale ani můj smažený sýr s hranolky nebyl špatný.) Počasí bylo, tak jako po celý den kromě již zmíněné hodinové přeháňky s bouřkou, výborné, a tak někteří využili i možnost se osvěžit v nedalekém Kamencovém jezeře.

Na zámku Před zámkem Já jsem tuze hodný čertík, ani dětí moc nejím Na zámecké prohlídce To jsme my A to jsme ani neměli hlad

Večer příjemně ubíhal a i vyhlašování výsledků různých soutěží pro náš klub dopadlo vcelku dobře. Olda si odvezl diplom za nejsympatičtější posádku a klub byl oceněn druhým místem a pěkným pohárem za účast a spolupráci. Večer po setmění jsme totiž zorganizovali malé kino, kde jsme promítali záběry ze srazů amerických vozidel. Pozdě večer, kdy většina lidí byla již unavena po náročném dni a někteří i společensky, jsme se vydali ku Praze. Cesta po prázdné dálnici velice rychle utekla a nám zbyly jen pěkné vzpomínky. Bylo velice příjemné potkat lidi s láskou ke starším vozům a zavzpomínat si na dobu nedávno minulou.

Jiří Rychnovský

Naše akce 2005

Nahoru

(c) 2005-2016 Cadillac klub Česká republikawww.cadillac.czcadillac@cadillac.cz

Cadillac klub na ČR Facebooku, USMotors - magazín nejen o amerických autech

 

Stránky provozuje spolek Cadillac klub Česká republika, z. s. Cadillac klub Česká republika není provozován společností Generals Motors LLC ani jinými jejími spolupracujícími subjekty. Tyto stránky nejsou provozovány společností Generals Motors LLC ani jinými jejími spolupracujícími subjekty. Slova "Cadillac" jsou použita pouze k identifikaci stránek a produktů, a neznamenají příbuzenství nebo souvislost s výrobcem, nebo prodejci této značky. Všechny ostatní obchodní značky a jména jsou majetkem jejich vlastníků a jsou použity pouze k identifikaci produktů, a neoznačují nějaké příbuzenství nebo spojitost mezi stránkami a majitelem obchodní značky. Tyto stránky jsou určené pouze k informaci pro členy a příznivce Cadillac klubu Česká republika. Informace na těchto stránkách vyjadřují názory individuálních osob, které nemají odpovědnost za použití těchto informací.